За нас

Датум на отворање

6-ти Март 1991

За нас

Пивница АН е место каде што ќе го почуствувате благодедството на вкусната храна и прекрасното вино.
Една од најкарактеристичните работи за Пивница АН е нејзината локација. Ова е единствениот ресторан кој е сместен во еден од најстарите историски локалитети
Капан Ан - лоциран во старата скопска чаршија. Тука можете да ги почуствувате Македонската традиција и дух и да ги вкусите старите македонски специјалитети.
Локалитетот Капан АН датира од 1472 година, приземјето било користено како пазар преку ден додека горниот кат бил користен навечер.

Кујна

Кујната на Пивница АН користи традиционални домашни рецепти.
Пивница АН работи со храна од висок квалитет, брза и исклучително професионална услуга од страна на целоопфатениот персонал. Рецептите се подготвувани од готвачи кои имаат искуство од старата македонска-традиционална кујна.
Традиционалните македонски рецепти се специјалитетите на Пивница АН: Селско месо, Сарма, Мусака, "Паша" ќофте, Ловечка шницла, Турлитава, Грав, Гулаш..

Коментари

"What a gem!”
I can't say enough about Pivnica An and their excellent staff. The location in the heart of the old city is fantastic, and dining areas are cozy and inviting.
Mike E, www.tripadvisor.com

“Enjoyable dinner in peaceful surroundings”
We enjoyed a well presented dinner in the atmospheric semi-open air surroundings of this old caravanserai. We ordered three dishes to share - a bean stew, a pork casserole and an aubergine moussaka, washed down with a bottle of Macedonian cabernet and finished with complimentary rakia.
Henry, www.tripadvisor.com

“Cozy and good”
Very good restaurant with a cozy atmosphere and excellent, traditional food. Service is also good. Go there!
Klaus, www.tripadvisor.com

“Like in Otoman empire”
This restaurant is settled in old Muslim medresa. When you enter you immediately get filing that you traveled far away in 15 century. Ambiance is astonishing.
Leo, www.tripadvisor.com